>Svingkarrusel<

 

Sving Karrusel

Beskrivelse:
Karrusel med 8 pladser. Skaber hyggelig og gammeldags markedsstemning. Pladskrav 8 meter i diameter.

En karrusel er oprindeligt et ord for ridderspil eller en ringridningsbane. Det menes at sammenhængen til nutidens forlystelsesinstrument kommer af at der i gamle dage var ringe indvendigt i forlystelsen, som man kunne fange med en pind når man "red" forbi på karruselhesten, som en kopi af den oprindelige ringridning. Et ekko heraf kan ses i enkelte nutidige karruseller, eksempelvis den berømte Loof Carousel fra 1911 på Santa Cruz Beach Boardwalk i Californien, hvor den yderste række af "ryttere" kan forsøge at kaste ringe gennem en klovns mund, når de passerer denne.

I starten af det 20. århundrede var en karrusel en ring med et antal siddepladser, typisk udformet som dyr. Ringen blev drevet rundt, ofte ved håndkraft eller eventuelt med et trækdyr. Senere blev det mere almindeligt med elektriske drev.

I dag bruges ordet om stort set alle forlystelser der primært drejer om en lodret akse, selvom de ikke nødvendigvis har meget til fælles med hverken hestene eller den runde platform der oprindeligt kendetegnede karrusellen. Eksempelvis er en af hovedattraktionerne i Tivoli i 2006 en karrusel hvor man sidder i stole og bliver løftet højt til vejrs uden underlag til fødderne. Her oppe kører karrusellen rundt på traditionel vis.

I overført betydning bruges ordet beskrivende om noget der kører i ring eller gentager sig selv.


 

Updated on November 8, 2016 - 10:04

Relaterede aktiviteter:

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere