>Fi-Fi Dong Gascopy - 100 % genbrugsgas<

 

Fi-Fi Dong

Teenagedrømme bag nyt Gascopy band.

Tommy og Peter var bare 12-13 år gamle, da de første gang var til Gasolin-koncert i Randers, og det blev en oplevelse der brændte sig fast, for resten af livet. Det blev Kærligheden til Danmarks største rock-band igennem tiderne, der lagde bunden til deres musikalske venskab, og der var aldrig en fest igennem årene, hvor der ikke var Gas-plader på grammofonen.

I dag har Tommy Povlsen og Peter Backhausen for længst rundet de 30, men har stadig Gasolin' på programmet. Nu er det bare dem selv, der spiller alle de fede, gamle numre som "Rabalderstræde", "Nanna", "Fi-Fi Dong", "Det bedste til mig og mine Venner", og andre Greatest Hits fra det hedengangne christianshavner orkester.

Peter spiller guitar og synger sin Larsen-lignende vokal i Gascopy bandet "Fi-Fi Dong" sammen med Tommy, der spiller bas og synger kor. Med sig har de to lidt yngre musikere, som deler svagheden for gamle Gasolin' hits. Det er Tommy Lui der spiller guitar og synger kor, samt Bo Vessberg Mortensen, der trakterer trommer, keyboards og synger kor.

Det er alle fire musikere med stor sceneerfaring, der står bag FiFi Dong. Peter Backhausen har i mange år været med i "Zena" og i en årrække i danseorkestret "Poco Loco", hvor han stadig slår sine folder. "Poco Loco" har også Tommy Povlsen med, og han har tidligere været med i bl.a. "BH Banden". Guitaristen Tommy Lui kender vi fra børnerockorkestret MUDDI & SALAMIDRENGENE hvor Tommy er den guitar spillende Mexicaner Cowboy. Bo Mortensen på trommer spiller også i Poco Loco, men har desuden spillet i danseorkestret Station.

Nu står de fire drenge i FiFiDong på scenen på små cafeer, til kro baller, på festivaler og til halballer iført et outfit, det passer til Gascopy-musikken. Det er kasketten, uniformsjakken, Slips, og nålestribet Habit, der er fundet frem. Vi klæder os som Christianshavner-drengene, men det er ikke meningen, at man skal tro, at vi er dem. Vi kører bare linjen helt igennem. Det er et skuespil, siger Peter Backhausen. Men det er et skuespil, som de fire randrusianere kaster sig ud i med liv og sjæl.

Samtidig med de almindelige koncerter, finder man også Fi-Fi Dong på teater og musikhusene landet over, hvor de spiller "HISTORIEN OM GASOLIN'". Et show, der starter tilbage i tiden på Christianshavn, hvor kugler blev støbt til alle tiders største rockband: G A S O L I N '

Historien om Gasolin
MASSER AF SUCCES
Her kommer den autentiske beretning om alle tiders største danske rockorkester: GASOLIN. Spillet & fortalt af FI-FI DONG og LARS LINDBJERG.

Efter næsten 2 års ihærdig research, blandt folkene omkring GASOLIN - venner, koner, tidligere managers, MR. STONEFREE himself Franz Beckerlee, dybt begravet i gamle billeder fra koncerterne, står det helt klart, at denne fantastiske Rockhistorie MÅ fortælles.

PETER VILDMAND - Danmarks mest vellignende og vellydende Gascopy står i spidsen for dette nye teatershow. Historien helt fra den spæde start af GASOLIN og de sange der fulgte tiden op igennem karrieren. Fortælleren LARS LINDBJERG sætter ord på, med sin sjove og lidt frække facon, og FI-FI DONG spiller sangene, så man skulle tro det var den ægte vare - seeing is believing.

Showet byder på helt unikke tilbageblik i ord og billeder, til en tid og et band, som mange blandt publikum husker som "de fede tider" - før værtshusene blev til caféer, og en rockkoncert var lidt beskidt, svedig og lugtede en hel del af tjald.

Besætningen i Fi-Fi Dong:
Peter Vildmand : Gavflab & Guitar
Tommy Lui : Guitar & Kor
Tommy Povlsen : Bas & Kor
Henrik Thorsen : Trommer & Kor


 

Relateret kunstnere:

Kaare R Skou - Christiansborgreporter . ::0260XZ - rap - 5/1-10/19:40:25 - Per Vers:: . 0262.1369 - vinterskøjter 11/2-10/11:31:24 - Peter Tanev

Denne side med er opdateret, onsdag, den 6. juli 2016 kl. 13.25

 

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere