>SbFLxjrf0pN40<

Forside/menu

Om det var Cirkus egne flyvende artister eller skolens, der var i manegen, var lige meget. De fik samme tilskyndende og opmuntrende bifald fra de 450 gæster, der i går overværende en cirkusforestilling som indledning på skolens 50 års jubilæumsfest.

Det handlede nemlig først og fremmest om at være med, og det var de, skolens 50 elever. Nogle som artister i tyl og papielletter. Andre som jonglører i glade og farvestrålende dragter.

Godt hjulpet frem af cirkusdirektøren, der siden mandag dagligt har trænet et par timer med børnene.

- Og så over til noget, der garanteret aldrig er set i Cirkus før... "I"m a Barbie Girl", lød det fra tre småpiger. Men det blev "møj vildere", som direktøren sagde og gav plads til en dreng med benet i gips.

Alle fik de deres debut i cirkus - og en glad dag lige som publikummerne at dømme efter ansigtsudtrykkene. En dag, der dog langt fra var slut endnu men også bød på festmiddag, hvorunder jubilæumssambaen, skrevet til lejligheden på dansk og tegnsprog, blev sunget, før aftenes overraskelse, show med Elvizz.

 Også Sisse Søbye, vinder af Børnemelodi Grand Prix 2001, var på programmet lige som skolens band - Tinnitus! Det var både tidligere og nuværende elever, der festede sammen med familie og ansatte på skolen før og nu.

Og at det var rart at ses igen fremgik tydeligt uden for teltet, hvor der adskillige gange blev sagt: Det er dejligt at se dig igen. På dansk og på tegnsprog. Mandag er den mere officielle del med reception .

Der pustes liv i dukker og gøglerier på Huset 2. oktober.' Det sker når Jytte Abildstrøm, der har taget sit teater med til byen, giver de 6-9-årige en teateroplevelse i forestillingen "Cirkus", der handler om de to artister Elvira og Vladimir, der gør klar til at rejse sommeren i møde med deres gamle cirkus.

For de mere voksne har Jytte Abildstrøm taget sig tid til at komme dagen før og fortælle om sin brogede tilværelse, og det bliver til en festlig fortælling om hendes lange teaterliv, men også en peptalk hvor hun giver bud på økologi, engagement og højt humør.

Cykelakrobatik er svært, men det er heldigvis noget lettere på en spillemaskine.

Vi har prøvet at sadle BMX'eren på en Game Boy Advance, og sammen med Hans Hansen og en stribe andre artister på den tohjulede har vi lavet stunts til den store guldmedalje.

Men vi kommer altså ikke uden om, at det er lidt svært på en GBA'er. Der er knap så mange knapper at trykke på som på en playstation, som dette spil også findes til.

Det kræver flere kombinationer af knapper, og det er det, der gør spillet den tand sværere, at ungerne hurtigt mister interessen.

Spillet som sådan er sjovt, og det er utroligt, hvilke halsbrækkende øvelser man kan udføre på cyklen. Men generelt er det for svært at komme videre til nye udfordringer.

Nu er det jo også sådan, at film skal ses i biografen og Game Boy skal spilles i bilen, når man keder sig, og jo længere tur, man er på i bilen, des længere kan man komme sammen med Hans Hansen og de andre cykelrødder.

Er man til gengæld derhjemme, begynder man hurtigt at skele efter noget underholdning, der er lidt lettere.

Relaterede kunstnere:

BallonCirkus
Benny Schumann
Cirkus Big - gøglershow - ballonklovn
Cirkus Panik - artister
Cirkus Skunk
Eric Henning

Fi-Fi Dong Gascopy - 100 % genbrugsgas
Jan Hellesøe
Joachim Solberg
Jørgen Rosland
Klassisk BMX Cykelshow
Klovnen Martin
Lars Lottrup - artist
Line Vittrup - magisk cirkus

Lone Wolf Creations - ansigtsmaling
Michael Lindegaard - bugtalerdukken Eddie
Mimeren SOLO - nonverbal figur
Motorcykelshow Peter Weiss
Niels Plys - familieunderholdningsforestilling
Ole Nørskov-Nielsen - hypnose - underbevidsthedens resurser
Steckels
Sunny Cagara - tryllemagiker

Totem Entertainment