Søren Ryge Petersen 19062011.140718

white2

>Søren Ryge Petersen 19062011.140718<

I 2011 udgav Søren Ryge Petersen Dvd'en "Ti gode historier" hvor han beskriver nogle af de spændende personer han har talt med.

2002 blev året, hvor vi fik et kulturhus - et hus, hvor byens borgere kan samles om en række forskellige aktiviteter - på tværs af generationer, fortæller Søren Ryge Petersen.

Kulturhuset er langt fra færdigt, men det er så langt, at huset nu for alvor skal til at bruges. Kulturhuset er indrettet i den tidligere inspektørbolig ved skolen.

Søren Ryge Petersen har udgivet lydbogen Historier fra Danmark, hvor han fortæller om kendte og ukendte personligheder fra Danmark.

- Kulturhuset skal gerne være borgernes naturlige samlingssted. Her skal være en masse aktivitet til gavn for den enkelte og ikke mindst for sammenholdet. Her kan være foredrag, leg med computere, slægtsforskning i de lokalhistoriske arkiver og om sommeren koncerter og andre aktiviteter i den store have. Der er mange, der ikke dyrker idræt, og de skal også have et sted at være.

Ordene vælter ud af Søren Ryge Petersen, som er en af initiativtagerne til programmet. Han brænder for sagen og udstråler en smittende gejst. En anden af initiativtagerne fra borgerforeningen, ser også store muligheder i kulturhuset.

- Vi har nogle dejlige lokaler på første sal i boligen. Nederste etage tages snart i brug af skolefritidsordningen, som endelig får bedre plads. Det vil være gratis for byens foreninger og grupper at benytte kulturhuset. Man skal bare sørge for at behandle stedet ordentligt.

Der er ved at blive indrettet computerrum, hvor de to borgere forestiller sig, at måske primært byens unge vil lege med nettet og måske kan der blive tale om en eller anden form for lektiehjælp. Computerne ér købt, og straks i det nye år kobles de til.

I et andet rum på første sal hersker den lokalhistoriske forening, som driver museet et stenkast fra kulturhuset. Det er meningen, at museum og kulturhus skal forbindes med stier, så der bliver tale om et stort område med masser af aktivitet.

Første etape er næsten overstået - indretning af første sal - og anden etape er flytning af fritidsordningen til under-etagen. Der sker i løbet af kort tid.

- Tredje etape bliver bygning af en udendørs scene i haven, men hvornår det bliver, ved vi ikke endnu. Der er sagtens plads til sponsorer, der vil hjælpe - også med udsmykning til væggene inde i huset, siger han.

Søren Ryge Petersen kommer med en Naturmenneskeberetning, når han kommer og fortæller om de to ungkarle, der driver deres landbrug helt som deres forældre gjorde det.

Der er allerede lavet husregler for samlingsstedet. Det er for eksempel ikke tilladt at ryge nogen steder i kulturhuset.

- Vi ved, at der er mange, der døjer med røg, og de skal have samme mulighed for at være her som alle andre. Derfor er rygning kun tilladt udenfor.

- En anden regel er, at de foreninger og klubber, der bruger huset, skal stille med en repræsentant til brugerrådet, supplerer Søren Ryge Petersen.

Han sidder selv i brugerrådet som repræsentant for løbeklubben i, samt for skolen, hvor han er formand for bestyrelsen. Fra skolen sidder også en lærer. I brugerrådet sidder også repræsentanter for borgerforeningen.

Her er der gratis smagsprøver, både på brød bagt på gamle kornsorter, økologisk gedekød samt et væld af frugter.

- Ja, vores frugter her på standen er desværre ikke økologiske, det er simpelthen umuligt at avle i Danmark. Til gengæld er de mange frugter samt grøntsager usprøjtede, erklærer Søren Ryge Petersen.

Mange besøgende var mere til små smagsprøve af danske æblesorter frem for det mere ukendte og fremmedartede gedekød ved siden af. For at lokke ekstra mange til standen havde han også bagt græskartærter, der vakte begejstring som smagsprøve.

- Det er første gang, jeg deltager i, og egentlig er mit motiv at gøre reklame for vores efterårsfrugter og grøntsager, forklarer Søren Ryge Petersen.

Jeg er indtil nu den eneste, der har set dem. Alligevel kan jeg godt afsløre, at opskrifterne er meget, meget spændende og i indhold med anvendelse af forarbejdet grønkål spænder fra den ene yderlighed til den anden, erklærer Frugtvinsvært Søren Ryge Petersen uden forbehold.

Jeg elsker at eksperimentere med tilberedning af mad derhjemme og går meget ind for nytænkning i de enkelte retter. Inspirationen til min grønkålsopskrift har jeg fået fra min kones multietniske madkultur, fortæller han i en kort pause i forberedelserne.

Han har ikke et egentlig titel på sit bud på en anderledes spændende madopskrift.

- Men med de mange forskellige ting, som jeg har brugt i tilberedningen, er den bedste beskrivelse nok "en blandet landhandel", erklærer han med et smil.

Og det er en velvalgt beskrivelse, for blandt ingredienserne i opskriften er både bøfkød, løg, baconterninger, tomat og stegte kartofler garneret med tacosauce.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Nicolai Moltke-Leth - livskontrol - osteklokke - 0254.1198 . Mette Bloch - Temposnak - 0255.3758 . ::Elsebeth Egholm - Kriminalverdenen - 0255.3758:: . Christian Have - publikumsadfærd - 0257.7602

Her ses vore øvrige kunstnere:

50erselskabsliv
60erlyrik
Abstrakstionsmand
Allvarshumor - berättelser
Anders (SE) Karlsson-ak-09
Anna-Maria (SE) Leijgård-aml-09
Anna (SE) Dyhre-ad-09
Arbejdspauseforedrag
Arbejdspladsmetodefortælling
Arne (SE) Falkbäck-afa-09
Astrid (SE) Boisen-abo-09
Atle (SE) Johansen-ajo-09
Bert (SE) Karlsson-bka-09
Birgitta (SE) Jansson-bj-09
Bjergeventyrsoplevelser
Björn (SE) Jeffery-bje-09
Björn (SE) Kjos-bkj-09
Boligsnakker
Brobyggerliv
Børnehumorinterviews
Candjurforedragsholder
Carina (SE) Ahrle-ca-09
Carina (SE) Nunstedt-cn-09
Carl (SE) Mossfeldt-cm-09
Carl-Jan (SE) Granqvist-cjg-09
Carl-Johan (SE) Forssén-cjf-09
Carméla (SE) Fuchs Gerson-cfg-09
Carmen (SE) Villar Mir de Berg-cmb-09
Carola (SE) Forssell-cf-09
Catarina Lilliehöök är fil. kand. i statsvetenskap, journalist och Kina-kännare
Catharina (SE) Segerbank-cs-09
Connie Svendsen - stewardessehumor
Coolnessanalyse
Dagsaktuel fotokunstmaler
Debatoplæsning
Diasshowerindringer
Eskimologiforedrag
Essayshistoriker
Fagsprogsoplæg
Familiekropsterapi
Fantasilegsforedrag
Forvandlingsforedrag
Friidrottaretalkshow
Globaliseringslivskvalitet
Gorm Henrik Rasmussen - plattenslageroplæg
Gudindemeditation
Hans Løvetand - ugebladssladder
Helge V. Qvistorff - naturelskeroplæg
Henrik Saxgren - nordens indvandringshistorie
Historiemylder
Hornistkapelmester
Humorlivsgrundlag
Højtlæsningsskuespiller
Iben Melbye - bibliotekarskribent
Identitetssøgenrolleleg
Inspirationsrap - talesprog
Jammers Mindeforedrag
Jernalderfortællinger
Jimmy Stahr - bestefarforedrag
John (AUS) Buchanan-jb09
Journalisttænkning
Kaosskuespiller
Komiklatter
Kropssprogskommunikation
Kulturattacforedrag
Kulturpolitikskuespiller
kvinnligaledarskapet
Kæphesteforedrag
Lillerødhistorien
Lydhørhedsforedrag
Madkulturkorrespondent
Magtspilshistorie
Martin Jensen 17072011.200625
Mentalt spabadsmotivation
Midtlivsdamer
Minoritetsdoktor
Modelfiktionsforfatter
Moralfilosofihistorie
Motionshumor
Muntre anekdotefortællinger
Niels Erik Folmann serviceforbrugforedrag
Nisseforedrag
Novellesamlingsforfatter
Nærværhedsforedrag
Opfindsomhedsfortælling
Optimismefysiologi
Perspektivudsyn
Peter Brixtofte karismatiskforedrag
Polariseringsoplæg
Politiromanoplæg
Privatlivssnak - scenetale
Puslinglandoplægsholder
Queerperspektiv
Quizzjournalist
Religionsproblematikker - etikspørgsmål
Rutsjebanefortællinger
Saharadigtsamling
Sangerværksted-operainformation
Saxofonspilsmusiker
Skriverjomfrufortælling
Skuespilssangerinde
Sproglærerindlæg
Strikningsforedrag
Søren Sørensen toptunetF-16foredrag
Teaterpersonlighedsoplæg
Trospraksisoplæg
VA LO DU A: Forumteater
Vejrudsigtshistorier
Ølbrygningskunst
Østudvandring