>Morten Spiegelhauer - konfrontationsjournalist<

Morten Spiegelhauer - bestillingsforespørgsel

::Morten Spiegelhauer - konfrontationsjournalist::

Morten Spiegelhauer er vært for en af de mest opsigtsvækkende programserier på Dansk tv: dokumentarprogrammet Operation X på tv 2. Siden han blev uddannet som journalist i 1997 har han lagt vejen forbi ungdoms tv på DR2, både DR’s P1 og P3 og så var han som nyhedsvært en af hovedkræfterne bag udviklingen af P3nyheder som afløste radioavisen på P3. I 2004 opsagde han sin faste stilling i DR for at prøve kræfter med det måske mest risikable journalistiske job i Danmark for tiden.

Operation Spiegelhauer
Gennem en lang række udsendelser har Morten Spiegelhauer og folkene bag programmet sat fokus på snyd, svindel og bedrageri. Det er hårdslående programmer der har store konsekvenser for de medvirkende, men også for dem der laver programmet.

Især et spørgsmål går igen, når Morten Spiegelhauer møder Operation X seerne: hvordan tør du?

I dette foredrag vil Morten Spiegelhauer forsøge at besvare dette spørgsmål. Han vil fortælle om arbejdet som vært på det populære dokumentarprogram, om hvad der driver ham, men også hvilke konsekvenser det har at stå i spidsen for at de kontroversielle og afslørende tv-udsendelser.

Morten vil vise eksempler fra de mest spektakulære afsløringer, og han vil give indsigt i arbejdet bag programmet, og i de etiske overvejelser der ligger bag, når redaktionen vælger at afsløre en svindler eller bedrager for åben skærm i bedste sendetid.

Hør hvilke teknikker han bruger, når han gang på gang tvinger sig selv til at overskride sine egne og nogle gange andres grænser. For eksempel når han konfronterer bagmændene.

Morten Spiegelhauer har skrevet bogen ”Operation Spiegelhauer” (2007)

Om bogen:
Morten bliver ringet op af B.T. igen. Det er mindre end en uge siden, de bad ham kommentere truslen fra en mand, Operation X har afsløret: ”Spiegelhauer lever på lånt tid,” hed det. Nu er der igen trusler, men fra en helt anden kant. Journalisten har talt med en kilde, som er tæt på rockermiljøet. Han siger, at i rockerkredse, er Morten Spiegelhauer erklæret fredløs. Rockerne tror, at Morten har samarbejdet med politiet i forbindelse med hashprogrammet. Det er deres opfattelse, at Spiegelhauer har afleveret 100 gram hash til politiet med fingeraftryk så pusheren kan spores. Operation X har ikke samarbejdet med politiet. De 100 gram hash har de brændt. Det fremgår af udsendelsen. Både cannabinol og fingeraftryk er gået op i røg. Men den forklaring er svær at kommunikere videre til nogen, man ikke er i dialog med, men som man tværtimod modtager trusler fra igennem en kilde i miljøet – og derefter igennem en journalist. ”Hvad er din kommentar?” spørger journalisten i telefonen.

Morten Spiegelhauer fortæller i denne bog om det risikable og nervepirrende job som vært på dokumentarprogrammet Operation X. Han fortæller, hvordan mange af udsendelserne har påvirket ham selv. Ikke mindst afsløringen af chatkonsulenten, der udnyttede mindreårige piger. Den sag fik voldsomme konsekvenser og satte Mortens principper på en hård prøve. Det er en bog om, hvordan man overvinder sin egen frygt, hvordan man finder balancen mellem at være paranoid og letsindig. Morten Spiegelhauer er begge dele. Sammen med sin kone og to børn måtte han gå under jorden efter en række rystende afsløringer af kriminelle miljøer i Danmark. TV 2 ansatte et sikkerhedsfirma til at passe på ham. Morten fortæller åbent og ærligt om, hvordan han måtte gå til psykolog for at få angsten under kontrol. Og hvorfor han ikke stoppede, da psykologen sagde til ham, at jobbet ville knække ham.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

RubberBand: Biografi . ::Schmidt og Co:: . 075.951 Starpeople: Rasmus Fjeldsted . 0353.07 The Hitmen: . Le Freak: Happy disco - 0536.121 . 079.753 The Party: DK's fedeste coverband . Thomas Helmig Jam: 4 wuznip'e . Bakkesangerinder:: Bakkens Hvile