>John Lindskog - skandaleforedrag - Bøje Nielsen<

Booking forespørgsel

John Lindskog - skandaleforedrag - Bøje Nielsen

Forfatter og freelance journalist

Seneste bog af John Lindskog: Marie Cavallier
I maj 2008 blev franskfødte Marie Cavallier Danmarks nye prinsesse. Der er sjældent bryllup i Det danske Kongehus, så begivenheden bliev et absolut højdepunkt i 2008. Marie blev centrum i en national festdag uden sidestykke.

I Marie Cavallier - den franske prinsesse kommer forfatteren John Lindskog i interviews og reportager hele vejen omkring prins Joachims nye kærlighed. Han fortæller hele kærlighedshistorien, fra parrets første møde for to år siden og helt frem til bryllupsforberedelserne. Og selvfølgelig hører vi også Maries historie, fra før hun mødte Joachim.

Bogen, som er rigt illustreret, rummer også kapitler om andre borgerlige piger, der har giftet sig ind i kongelige familier, og de faldgruber, der har været undervejs.

Marie Cavallier er John Lindskog første bog om de kongelige, men som medarbejder på Billed-Bladet og SE og HØR gennem 30 år har han fulgt de kongelige på nærmeste hold, og har et unikt kendskab til den danske kongefamilie.

John Lindskog kan også bookes til at holde foredrag om nedenstående emner:

Røvrendt - historien om Bøje Nielsen
Fire flasker whisky om dagen. Skarpladte skydevåben. Flittig gæst på Københavns luderbarer. Kvinder ud og ind af svingdøren på godset ved Næstved.

Storbygherren Bøje Nielsen var skandalernes mand i begyndelsen af 1980´erne. Undertiden var formiddagsbladenes forsider næsten dagligt prydet af Bøje in action. Når han arrigt forfulgte fremmødte pressefolk ved sit hjem uden for Næstved. Eller når en vanvittig biljagt henover Sydsjælland endte i et regulært slagsmål med lokale betjente.

Forinden havde Bøje gjort sig bemærket i byggebranchen sammen med ingeniøren Axel Juhl-Jørgensen. De to stiftede byggeselskabet Dansk Totalentreprise, som landet over byggede i beton. Millionerne rullede ind på kontoen. Men mellem Bøje og Axel blev luften efterhånden kold af mistillid, og mod slutningen af 1970´erne indledtes et bittert slagsmål om magten i firmaet. Det vandt Axel Juhl-Jørgensen, som blev en yderst holden herre. Bøje derimod blev erklæret konkurs på årets sidste dag i 1982. Eller blev han røvrendt?

Røvrendt er et hudløst portræt af mennesket Bøje Nielsen og et indblik i en af de mest spegede sager i dansk erhvervshistorie. En historie om en opvakt knægt fra Næstved-egnen, en farverig levemand, som først blev millionær, så fallent og til allersidst - efter ni års behandling af boet - millionær igen.

Olsenbanden i Jylland
Med baggrund i sin bog vil John Lindskog fortælle om hvordan Olsen-banden opstod, og hvordan konceptet blev udviklet. Om Ballings arbejde med Bahs og tilblivelsen af manuskripterne på et lille hotelværelse i Paris.

Olsenbanden i Jylland markerede et skifte i filmene. Det var den tredje, og den hvor man fandt den recept, som de følgende film byggede på. John Lindskog var selv med til optagelserne i sin tid og vil fortælle om hvorfor man valgte Vigsø, hvorfor man i denne, som den eneste af filmene anvendte en ikke-skuespiller. Kort sagt vil du ved foredraget kunne opleve lidt af hvert, krydret med anekdoter og lignende.

En aften med Dirch Passer
John Lindskog, som i 2001 udgav den meget roste biografi ”Dirch”, fortæller om vor største revy- og filmkomiker, med en lang række hidtil ukendte detaljer. Ikke alene om de mange filmsucceser, men også om bagsiden, kvinderne, de såkaldte ”venner”, Dirchs store kærlighed til sin familie, og hans ulyksagelige trang til stærk spiritus. Om hvordan han endeligt fandt lykken med den langt yngre Bente Askjær. Men da var det for sent at rette op på års misbrug. Alt for tidligt mistede vi et menneske, der brændte sig selv op.

Hvad skal vi med kongehuset?
Foredraget begynder med en kort gennemgang af kongedømmets funktioner i dag, set i forhold til de monarkier, der omgiver os. Derefter fortæller John Lindskog om sine mere end 35 år som hofreporter på Ekstra Bladet, BilledBladet, SE og HØR og DK4-TV. Muntre anekdoter afveksler med betragtninger om kongehusets helt specielle arbejdsdag, og der lægges op til en spørgerunde, som gerne skulle udløse en diskussion mellem mødedeltagerne, om monarkiets fremtid i Danmark, hvor John Lindskog har en række provokerende indslag i debatten.

Et liv i sladderens tjeneste
Hvad er sladder? Hvordan formes den professionelle sladder? Hvad betyder sladder for vores hverdag på godt og ondt. Efter 35 år som journalist på især SE og HØR har John Lindskog et ganske godt indblik i sladderens væsen. Han fortæller om, hvordan man professionelt arbejder med sladderen, om de få, uskrevne regler, og om hvordan en række historier kom på print, selv om mange af dem aldrig skulle have været skrevet. Om hvordan visse mennesker kendte udnytter ugebladene helt bevidst, til at få udbetalt erstatninger..

Fester og Tragedier

Et foredrag, som bygger på essensen i de tre ovennævnte emner, og som centrer sig om et langt og usædvanligt journalistliv, hvor John Lindskog har været på hat med spidserne og dus med bisserne.

Alle foredrag kan evt. suppleres med lysbilleder.

John Lindskog er i dag forfatter og free-lancejournalist.
Udover flere spændingsromaner har han bl.a. udgivet biografier om Simon Spies og Dirch Passer, kogebog med Søren Gericke og bogen om Olsen-Banden. Han har rejst i 108 lande over hele jorden., og har mødt et hav af kendte navne, fra Gary Grant til Dalai Lama. Han regnes – ifølge kollegaer - for at være en af de danske journalister, der har haft den største berøringsflade og kender flest mennesker indenfor branchen i dag.

Udover det skriftlige, har John Lindskog sine egne Tv-programmer, ”Lindskog banker på” og ”Lindskogs stambord” på Tv-kanalen DK4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Booking forespørgsel: Peter Qvortrup Geisling . 0360.1801:: Peter Mygind - Om at blive et stærkt menneske . 047.113: Søren Pilmark - Beleven - velformuleret komik . :.Abba Revival Band.: Atmosfæren fra ABBA's storheds tid er her endnu . Musik til bryllup - bryllupsbands fra 10.000-15.000 kr . Back to the 80s og Charlotte Vigel

Relaterede emner

Sherin Khankan - menneskerettighedsislam - frihedsslør
::Farshad Kholghi - Ikea-Mekkea - foredragsbooking::
Marianne Kibenich - gårdsangerforedrag - Københavnersjælssanger
::Henning Kirk - vokseværk i hjernen::
Clement Behrendt Kjersgaard
::Klaus Kjøller - netværksforedrag::
Annette Klingenberg - livskvalitetsanger
Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn
--Dennis Knudsen - foredragsfrisør--
Henrik Koefoed - eventyrforællerindlæg - ørkenskuespiller
Gitte Koldtoft - mentalenergiforedrag - overbevisningsmuligheder
::Kjeld Koplev - jødisk humorforedragsholder::
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Søren Kragh-Jacobsen - reklamefilmproducer
Steffen Kretz
Henrik Krogh - forandringsfremme - sygefraværsoplæg
Lone Kühlmann provoforedragsholder
Runa J. Kähler - causerisvirp - vintertidekærlighed
Peter Kær - hulemandsoplæg
Alexander Kølpin - inspirationsvision - kulturintimitet
Tom König
Tonny Landy - anekdoteforedrag

Peter Langdal - engageret teamwork

Jerk W. Langer - sundhedskommentator - kosttilskudsoplæg
Brian Lange - Legionærforedrag
Pia Fris Laneth
Johannes Langkilde retorikmoderator
:.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder
Peter Larsen
::Thomas Larsen - journalistiske-arbejdsprocesser - foredragsbooking::
Lasse & Mathilde - Spor af Piet Hein
Hans Laurens - formuleringsforedrag - billedtaleworkshop
Led selv - selvledelse i bagklogskabens klare lys
::Kim Leine - bygdkultur - familietragedie - dødsridt -0215.26191::
Henrik Leslye - taskforceforedrag - teamåndmotivation
Flemming Leth - ombygningsoplæg
Jørgen Leth - cykelkulturforedrag
Michael Linden-Vørnle - rumbesøg
Jørgen Lindgreen - radiospilsforedrag
::Margeret Lindhardt - fællessangsforedrag::
Charlotte Lindholm - pengehumor - stresstæming
::Anne Linnet - kirkesangerkoncert::
Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller
Bjørn Lomborg - levevilkårsforedrag
:.Luk lederskabet op - ledelse fra a-z - Nils Villemoes.:
::Niels Lunde-erhvervsredaktør-politikkommentator-foredragsholder::
Jesper Lundgaard
Lisbet Lundquist - hedetureforedrag
Morten Løkkegaard