>Carsten Jensen - Marstalforedrag<

Carsten Jensen - bestillingsforespørgsel

--Carsten Jensen - Marstalforedrag--

Carsten Jensen kan bookes til at holde foredrag om sit forfatterskab:

Carsten Jensen seneste bog 2009:
Vi sejlede bare. Virkeligheden bag Vi, de druknede

Bogen der går bag romanen Vi, de druknede. En udbygget fortælling om Marstals historie.
Vi, de druknede er siden udgivelsen i efteråret 2006 solgt i 300.000 eksemplarer, først og fremmest i Skandinavien og i Tyskland.
Forfatter Carsten Jensen er stolt af at have bidraget til at sætte Marstal tilbage på det landkort, hvor byen en gang som Danmarks næststørste søfartsby indtog en så dominerende position. Men han føler stadigvæk, at det kun er et lille afdrag på den taknemlighedsgæld, han står i til hans barndomsby.

Denne bog er forfatterens næste afdrag på gælden. Det er en bog om Marstals historie, det er en illustreret guide til romanens steder og handlinger. Det er også en bog om forholdet mellem virkelighed og fiktion, hvor mange af kilderne til handlingen i Vi, de druknede bliver trykt, for manges vedkommende for manges vedkommende for første gang nogen sinde, så den nysgerrige læser kan få et indblik i forfatterens værksted og få besvaret en masse spørgsmål, han eller hun stillede sig i løbet af læsningen. Bogen indeholder desuden en dvd med enestående filmoptagelser fra Marstal i 1936.

Carsten Jensen har givet afkald på royalty, og alle indtægter går ubeskåret til Søfartsmuseet i Marstal, som han anser for helt enestående i verden, og hvor han havde sin forfatterbarndom.

Pragtværk i fineste layout og kvalitet.
NB – INDLAGT DVD MED FILMOPTAGELSER FRA MARSTAL ANNO 1936.

"Sidste rejse" 2007
Året er 1893. Maleren Carl Rasmussen er på vej til Grønland om bord på briggen Peru. Engang blev han berømmet som den første danske maler, der vovede sig op til stedet for at beskrive eskimoernes liv. Mange år senere forsøger han at genfinde inspirationen, men rejsen langs en af verdens mest ugæstfrie kyststrækninger udvikler sig snart til et skånselsløst selvopgør. Carl Rasmussen har skabt sig et navn som skildrer af livet i søfartsbyen Marstal. Alligevel føler han sig uden for fællesskabet.

Han er splittet mellem det trygge familieliv og sin store kærlighed, Henrietta, der engang lærte ham at satse stort. Nu satser han igen.

Sidste rejse er historien om en kunstners kamp for at finde frem til sin skaberkrafts rødder, men også om den tvivl, der kan underminere alt. Kan et menneske sætte sig ud over sin tid og dens begrænsninger? Og hvor fører den sidste rejse hen, når der hverken er kort eller kompas?
En forfatteraften med Carsten Jensen, hvor han fortæller om sit forfatterskab eller kulturkampen og kulturradikalismen.

Romanen Vi, de druknede (2006) er en storslået episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal.

Om Bogen
Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation.

I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider.

Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker - og Klara, Marstals dødsengel.

Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem.

En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab.

Carsten Jensen er født i 1952. Han er mag.art. i litteraturvidenskab og forfatter og debattør.

Carsten Jensen blev mag.art. i litteraturvidenskab i 1981 fra Københavns Universitet, og blev i 1980'erne et kendt navn i Politikens spalter, hvor han lavede samfundskritiske essays, artikler og reportager. Han har desuden været tilknyttet Dagbladet Information, Aktuelt, Ekstra Bladet og Morgenavisen Jyllands-Posten. Fra 1985-1990 var han redaktør af tidsskriftet Fredag.

I 1997 fik Carsten Jensen Boghandlernes Gyldne Laurbær for rejseberetningen Jeg har set verden begynde, som han udgav i 1996. I 2001 blev han adjungeret professor i kulturanalyse ved Det Humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet, og han var fra 2000-2003 medlem af Det Kulturelle Vismandsråd. I 2007 modtog han P2s romanpris for Vi, de druknede. For denne modtog han også Danske Banks litteraturpris der, foruden æren og skulpturen, beløber sig til 300.000 skattefrie kroner.

Bibliografi
Salg, klasse og død, 1975
Sjælen sidder i øjet, 1985
På en mørkeræd klode, 1986
Souveniers fra 80'erne, 1988
Kannibalernes nadver, 1988
Jorden i munden, 1991
Af en astmatisk kritikers bekendelser, 1992
Forsømmelsernes bog, 1993
Jeg har set verden begynde, 1996
Jeg har hørt et stjerneskud, 1997
År to & tre, 1999
Oprøret mod tyngdeloven, 2001
Jorden rundt (2003)
Det glemte folk - en rejse i Burmas grænseland (2004)
Vi, de druknede (2006)
Sidste rejse (2007)
Vi sejlede bare - virkeligheden bag Vi, de druknede (2009)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Rendestenens Liljer fortolker gårdens - gadens - værtshusenes og de rejsendes musik . 0270.11: Thomas Kjellerup  . 0 Tørfisk:: Forblæste mandestemmer . Marie Carmen Koppel:: 001.103 - Gospelsangerinde . - Jazznødderne: Swingende jazzmusik - krydret med vanvittige påfund og skøre indfald . :.Bazaar Legendarisk verdensmusik

Relaterede emner:

Kurt Hagemann - salgstrænerforedrag
::Martin Hall - forfatterskabsoplæg::
John Aasted Halse - omgangstoneforedrag
::Lotte - Søren Hammer - debutforfattere til svinehunde::
Lars Hannibal - musikambassadøroplæg - kinamusikere
Rumle Hammerich - filmbølgesucces - eventyrforedragsholder
Ann-Mari Max Hansen - arbejdsmiljøforedrag - skuespilleroplæg
Bente Hansen - trosforedrag - kvindsagsoplægsholder
Brian Hansen
Jørn Duus Hansen
Poul Hansen
::Lene Hansson - vægttabsforedrag::
Vibeke Hartkorn
Søren Haslund-Christensen - hofmarskalforedrag
::Christian Have - Foredragsbooking::
::Emilia van Hauen - værdiskiftesociolog::
Lotte Heise næstekærlighedsforedrag
Anne Marie Helger
Helle Helle - tilværelsensbanalesideforedrag
::Maria Helleberg - historieromanforedragsholder::
Lasse Helner - musikhistorieforedrag - rootsrockfortælling
Lone Hertz - foredragsskuespiller
::Jytte Hilden - Modne madammer - andre seniorer::
Dan Hilfling - kærestesmugling - østinvasion
Maria Hirse - kvindeselvværdsoplæg - madforstyrelse
Leif Hjernøe - sagaforedrag
Jørn Hjorting - livsmodsoplæg - æterhistorie
::Jacob Holdt - diasforedragsholder - billedshow::
Benn Q. Holm - causeripolemik - københavneroplæg
Mette Horn - bramfri målrettet opsang
0 Gitte Hornshøj:: At omgås andre mennesker - kan det læres? - 0268.0121
::Nick Horup - Morten - Peter - hvemergakgak::
::Kim Hundevadt - krigsforfatter::
Jan Huus - kommunikation - samarbejde - trivselsforedrag
::Lars Husum - tragikomiskoplæg::
Jens Harder Højbjerg - pressechefoplæg - blegansigtkultur
Niels Højlund - forsamlingshusoplægsholder
Ole Ingstrup - juristforedragsholder
::Carsten Islington - pausefiskentertainer - foredrag::
Morten Jaeger - kulturinnovation - 0267.8495
Torsten Jansen - frontlinjereporter - medieguideoplæg
Lars Krog Jeppesen - håndboldtiteljagt
Erling Jepsen - humorforfatter - foredrag"
Amin Jensen
::Flemming Jensen - jokende skuespiller - foredragsbooking::
::Henning Jensen - medmenneskelighedsforedrag - depression::
Jesper Jensen - erhvervslivsparalleller - ultimativt måloplæg
::Lola Jensen - familievejledningsforedragsholder::
Martin Jensen 17072011.200625
Steen Broen Jensen - personlighedsledelse - toleranceegenskaber
Karen Jespersen - multikulturalismeoplæg - indvandringsproblematikker
::Torben Jetsmark - 3i1skuespil::
Esben Just - Fred i dalen - solokoncert
::Bent Jørgensen - dyreledelsesforedrag::
::Eva Jørgsen - sorrigglædeforfattertvvært::
Gitte Jørgensen
Merethe Kasten - vægtabsoplæg - fedmefængsel
Dick Kaysø - livsudflytning - krummefar
Mads Keiser
Gordon Kennedy
Tommy Kenter
Naser Khader - familierolleoplæg - stammedansk