>Erik Østenkjær - Viljeledelsesforedrag<

Lund & Østenkjær - Livets GPS

Erik Østenkjær

Erik Østenkjær´s baggrund omfatter en teoretisk psykologisk uddannelse med speciale indenfor præstationspsykologi, organisation- og kulturpsykologi, gruppe- og familieterapi samt klinisk hypnose. Sideløbende med den teoretiske uddannelse har Erik en lang praktisk karriere, han har gennem årene arbejdet indenfor 27 forskellige sportsgrene i 21 forskellige lande. Ud over erfaringer fra sportens verden har Erik i en kort årrække fungeret som institutionsleder, uddannelseschef og som personaledirektør for en større international virksomhed.

Erik Østenkjær har udgivet 8 bøger om præstationspsykologi, heriblandt bestselleren ”Træn din vilje” og ”Præstationskultur - mental management”.

Erik Østenkjærs foredrag kan drejes i mange forskellige retninger og tilpasses specielle sammenhænge. Erik tager gerne en dialog med arrangørerne vedrørende opgaven og sammenhængen han skal optræde i. Nedenstående titler er forslag, som kan vinkles på mange måder ud fra ønsker og behov.
”NYHED” Efter bestilt foredrag og hvis ønsket, fremsendes en gratis PR pakke bestående af 1 stk. Rollup, 5 stk. A3 plakater, web-PR og fotos. Eriks bøger kan købes til specialpris i henhold til aftale.

1. Vilje – Den vigtigste intelligens
Erik Østenkjær fortæller ud fra sin bog, bestselleren ”Træn din vilje”, om de erfaringer og den viden han har oparbejdet i sin sportspsykologiske praksis gennem mere end 40 år. Det handler om udviklingen af viljen hos os alle, lige fra topatleter til skuespillere og andre kendisser. Men også om viljetræning hos almindelige mennesker med større eller mindre psykologiske udfordringer.
Krydret med egne livserfaringer og livskriser tager han fat på at knuse gåden om, ”hvad er talent?” Og ”hvorfor får nogle mennesker meget ud af et lille talent, mens andre får lidt ud af et stort?”. Spørgsmål om menneskelig værdi, depression og stress i vores tidsalder søges besvaret med den viden og visdom, som kun alder og en masse praksis kan give.

2. Tankens kraft – Tænk dig rask eller syg
Hvad er det for tanker, som vi gør os, der i sidste ende kan gøre os syge? Og hvad er det for tanker i os, som kan gøre os raske? I en virkelighed hvor kravene til os konstant forandrer sig, hvor det kan være svært at få hold på sit eget selvværd, bliver dine egne tankers kraft dit vigtigste holdepunkt både for dig selv og for dine omgivelser. Foredraget går tæt på det største og mest dybtliggende paradoks, nemlig samarbejdet mellem følelser og instinkter contra intellekt og kontrol.

3. Med andre øre - Konference og kick-off arrangement.
Erik Østenkjær har i mange år lavet målrettede foredrag for organisationer og virksomheder, bl.a. MÆRSK, Citroen Danmark, Dansk Industri, MAJ Invest mf.
Dette meget specielle musikalske foredrag, er en blanding af kick-off, eftertænksomhed, humor og provokation i samspil med OLD RYE BLUESBAND.
I samarbejdet med bandet kommer vi ind på det fælles kontra det individuelle, om samarbejde ansvarlighed, ledelse og innovation.

4. Selvværd – Manglende selvværd er menneskets største drivkraft.
Hvordan får vi overtalt os selv til at vi er ok som vi er? Og ikke mindst hvordan skaber vi følelsen af at være det? Narcissisme, er det bare et udtryk for manglende selvværd? Hvordan bevarer vi os selv intakte i en verden der kræver mere og mere? Hvordan kommer vi fra ”fald” til ”storhed” og ikke fra ”storhed” til ”fald”...
Hvad sker der i et samfund hvor graden af selvoptagethed stiger og selvværdet falder, hvad med børnene og ungdommen, hvorledes kan de navigere i en verden af diffuse krav.
Foredraget kommer ind på to nødvendige, men væsensforskellige elementer for en sund udvikling af selvværdet ”NÆRHED og KRAV”. Der bliver der taget livtag med nogle af vor tids største dilemmaer og Erik Østenkjær deler rundhåndet ud af sin egen barndoms og ungdoms problematikker, fra sin rolle som far og nu som bedstefar på godt og ondt.