>Anne Linnet - kirkesangerkoncert - formidling-booking< 



Anne Linnet kirkesangerkoncert


Otte timers svært spil afgjorde finalen om årets klubmesterskab, og det blev vundet af Anne Linnet, der blev den bedste af de fire finalister, der kvalificerede sig til slutspillet.

Man indledte dagen med parvis hulspil, og allerede her gjorde Anne Linnet sig suverænt bemærket, idet hun efter 15 huller kun lå et slag over banens par, eller væsentligt bedre end sit handicap.

De unge piger synger igen-igen ’Smuk og dejlig’. Anne Linnets seneste album var en koncentreret indsats. Måske har de to ting noget at gøre med den smittende selvtillid på Akvarium

Resultatet af denne første runde blev, at Anne Linnet gik videre til finalerunden over 18 huller.

Her steg spændingen, og det påvirkede også spillets kvalitet, som ikke var så overbevisende som tidligere på dagen. Hun lagde sig hurtigt i front, men blev indhentet, og afgørelsen stod først ved 18. hul, efter at de to kombattanter havde spillet lige op både ved hul 16 og 17.

Det gik imidlertid galt for Anne Linnet, der sendte bolden ud i det høje græs bag et fyrretræ. Den havde hun vanskeligt ved at grave ud igen, og hun måtte bruge fire slag for at få bolden i hullet, mens hendes modstander klarede det på tre.

Den lange dyst blev rundet af med fest i klubhuset, hvor også 40 deltagere i en sideløbende handicapturnering var med, og hvor mestrene i alle rækker blev hyldet, selvfølgelig inklusive dagens klubmester.

Anne Linnet kan roligt pudse formen af med daglig træning derhjemme, mens andre håbefulde landsmænd i næste uge indleder jagten på de attraktive billetter til superligaen.

Som nr. 45 på årets Tour får den hun direkte adgang til tour-skolens seks finalerunder i Spanien 15.-20. november, mens hendes klubkammerat (nr. 54 på touren) og en håndfuld andre danskere må den seje vej via kvalifikationsrunder på forskellige baner.

- Det er en klar fordel, at jeg allerede nu kan rette blikket mod finalerunderne, og jeg tror på en god chance for at slutte mellem de 35 bedste ud af 170, der slipper gennem nåleøjet. Tiden er også inde til, at jeg kommer et skridt videre, siger Anne Linnet, der kan se tilbage på tre sæsoner på Touren.

I sommer vandt han Open, men fortsættelsen har været op og ned, og i weekenden måtte hun på banen i Frankrig nøjes med en 38. plads i årets finaleturnering på Touren.

- Det var knald eller fald. Kun en sejr havde givet mig automatisk adgang til, og håbet svandt hurtigt, da jeg spillede en dårlig første runde efter en hektisk optakt, hvor mit udstyr ikke kom med det forventede fly.

Anne Linnets drøm er nå samme stade som vennen og klubkammeraten, der i flere år har været eneste jyde på Touren, og som i weekenden fortsatte en opadgående formkurve ved at besætte 10. pladsen i Madrid - i samme turnering, som en anden kammerat vandt.

Den samlede score for Anne Linnet - 14 slag under par - var hendes hidtil bedste i år og udløste en præmie på ca. 192.000 kr. Målet er adgang til årets afsluttende Masters, men det kræver en topplacering i denne uges turnering i Italien, idet hun skal avancere en halv snes pladser fra sin øjeblikkelige 67. plads på pengelisten.

I professionel sport er hjælperen ikke bare stjernens vandbærer. Transport af udstyret suppleres med rådgivning, og Anne Linnet giver sin nye hjælper en vis del af æren for, at en sportslig nedtur er vendt til en succesrig periode.

Efter en turnering i Schweiz som kulmination på en række skuffende resultater på Touren valgte danskeren i september at afbryde makkerskabet med sin hjælper gennem tre år, og i stedet hyre en anden.

- Skiftet har givet mig ny inspiration, og min nye hjælper er en bedre spiller end den tidligere. Han kan således bedre se slagene for sig og vejlede mig omkring valget af jern, forklarer Anne Linnet, der fyrede sin tro følgesvend i kølvandet af fem dårlige turneringer på stribe, hvor han hver gang missede cuttet.

- Jeg var kommet ind i en dårlig spiral og følte blandt andet, at mit samarbejde med caddien ikke fungerede.

I erkendelse af krisen besluttede Anne Linnet at springe over Masters og i stedet træne en uge i Skotland sammen med sin træner, hvor parret i høj grad arbejdede med at finpudse teknikken.

25 procents chance

Tilbage på scenen slog den danskeren sig i begyndelsen af oktober straks op af bølgedalen som nr. 40 i Skotland. I næste turnering gik det endnu bedre som nr. 28 i Paris, og i sidste uge fortsatte fremgangen med en 10. plads i Madrid, hvor hun bedømt efter scoren - 14 slag under par - ydede årets bedste præstation.

- Det var perfekt vejr i alle fire dage, så næsten alle brugte forholdsvis få slag. Men spillemæssigt var det min bedste turnering i år. Blot kneb det en smule med at putte, erkender Anne Linnet, der har kniven på struben, når hun i morgen indleder Open i Rom.

Det er sidste chance for at score point til årets finale på Touren i Spanien, og Anne Linnet har efter en nøje gennemgang af de snørklede regler regnet ud, at hun skal avancere to pladser på pengelisten for at slippe gennem nåleøjet til den både økonomisk attraktive og prestigefyldte turnering.

- Men jeg skal blandt andet overhale en spiller, der har tjent 12.000 euro mere end mig og selv deltager. Derfor skal jeg i hvert fald slutte mellem de 10 bedste, og nøgternt set har jeg vel kun 25 procents chance.

- Men skulle det glippe, kan jeg trods alt glæde mig over, at jeg er kommet op af det hul, jeg i fem uger var nede i, siger Anne Linnet, der har deltaget i Masters to gange - i 1999 og 2001.