Troels Kløvedal Nordkaperkaptajn

white

>Troels Kløvedal - Nordkaperkaptajn<

Booking forespørgsel

I en række TV programmer skildrer Troels Kløvedal Danmarks Flådefødsel i anledning Den danske flådes 500 års jubilæum.

Hver søndag flokkes danskerne foran tv-skærmen for at følge Troels Kløvedal på hans seneste ekspedition. Og det er ikke kun foran fjernsynet, at eventyreren forstår at tiltrække folk.

Alle 324 pladser til hans foredrag på Sønderborghus i går var solgt på forhånd.

Og tilhørerne var ikke i tvivl om, hvorfor Troels Kløvedal er så populær. Det handler om drømme - og om at mætte sin egen indre Marco Polo.

Nogle kommer for at drømme sig tilbage til svundne tider. Det gælder den 41-årige Ingeborg Brydesen, der selv har sejlet på Yangtzefloden i Kina - blot i den modsatte retning af Troels Kløvedal.

- Det vækker minder fra dengang, jeg var yngre og selv levede et mere spontant liv med eventyr og rejser. Jeg kan genkende noget af mig selv i hans fortællinger, siger hun.

Andre, som den 54-årige Ingelise Møgelgaard, skal først til at drømme. Hun følger i Kløvedals fodspor om to år, hvor hun skal en tur til Kina.

Flådekommentator Troels Kløvedal, der så længe har arbejdet med historien, bliver forbløffet, da han bliver bedt om at nævne tre helte fra flåden.

Han gør det, og mere om dem senere, men næste dag kommer der en mail om heltene.  

- Jeg tager nu med mere organiserede ture end Troels Kløvedal. Jeg tror ikke, jeg kunne leve på Nordkaperen med så mange mennesker. Det er for intimt. Jeg har brug for at kunne være mig selv, siger hun.

Troels Kløvedal har skrevet bogen "Den tynde hud", hvor han beskriver sin barndom, som var vanskelig pga. forældrenes skilsmisse.

Drømmen brister
I de par timer, foredraget varer, får tilhørerne lov til at drømme. Drømme om, hvordan det er at smide hverdagen hæmninger og bindinger over bord for spontant at sætte kursen mod ukendte kontinenter, palmefyldte sandstrande - og et eventyrligt liv fyldt med historier med dramatik, historie og bristede drengedrømme.

Tilhørerne holder vejret med Danmarksforedragsholder Troels Kløvedal, da Nordkaperen går på grund og han må sende sit livs første mayday ud over skibsradioen.

Og de føler skuffelsen, da kaptajnens drengedrøm om at sætte sin fod på Fletcher Christians ø Pitcairn, brister på grund af saltvand i motoren. En ø, Kløvedal har drømt om at besøge, siden han første gang hørte historien om mytteriet på Bounty i 1789.

Eventyreren tryller billeder af historiske skibsvrag, farverige koralrev og eksotiske mennesker frem, der kan fremkalde et akut tilfælde af rejsefeber hos de fleste.

I 2009 samarbejde Troels Kløvedal med Tordenskioldsdagene i Frederikshavn om en Kløvedaldokumentar i forbindelse med Flådens jubilæum.

For nærmere bookinginformation kan du sende os en mail på aage@musiker-boersen.dk og evt. bede os ringe dig op for personlig betjening. Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 75 36 34 40.

Tilbage til forsiden på Musiker-Børsen - Partybands

Her kan du se vore kategorier af underholdning og musik:

0287.1101 Artister . 0288.1102 Børneaktiviteter . 0174.11.0 Børneunderholdning . 0286.1101 Country - bookinginformation . Danseorkestre - 2960 9372 . 0289.1101 Discoteker . Duo musikere . 0290.1401 Folkemusik - viser . Foredrag - her finder du foredrag af kendte danskere . 0710.09021 Gospel - formidling . 0292.1201:: Jazz - Swingmusik . Klassisk musik:: Bookinginformation om kunstnere med klassisk musik . Komikere - musikalsk stand-up show . 0294.1101 Konferencier . 0717.2022 Musikere søges . Receptionsmusik . Rock - blues . 0295.1901 Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade - akustisk gademusik med bands, som laver Streetparade . Tryllekunstnere . Elektronisk nyhedsbrev

Her ses et udvalg af vore kunstnere:

....::::Birthe Kjær::::.... - Booking . Lars Herlow - Klassens Tykke Dreng . Lars Hjortshøj - bundsolid komiker - performer . Lasse Rimmer - komisk føde til intellektet og de dybe lattermuskler . Leif Maibom - flittig komiker - skuespiller - tekstforfatter . Mads Keiser - sjove anekdoter om forholdet mellem mænd og kvinder